NU VOM TOLERA INTOLERANTA!


Aceasta este o DEMONSTRATIE impotriva fascismului, rasismului, antisemitismului si impotriva tuturor formelor de discriminare. Marsul este organizat de un grup informal de tineri interesati de combaterea discriminarii, insa, nu este atat de importat CINE a organizat acest eveniment, ci, mai ales, CE mesaj transmite!

Antifascisti, anarhisti, umanisti, dar si persoane care nu se identifica foarte puternic cu un anumit set de principii, protesteaza astazi, 9 noiembrie, datorita interesului comun care ii uneste: REDUCEREA, sau chiar ELIMINAREA tendintelor fasciste, adanc inradacinate in mentalul colectiv.

Te vei intreba daca EXISTA FASCISM! Da, exista organizatii fasciste in Romania! Nu a inteles nimeni dintre noi, de ce, nici pana in acest moment, organizatii fasciste precum NOUA DREAPTA nu au fost trecute in afara legii. Nationalism exacerbat, socialism corupt, fanatism religios, homofobie, xenofobie, antisemitism, ura rasiala, ura impotriva tiganilor/etniei rrome, ura impotriva maghiarilor! Nu sunt toate acestea caracteristici definitorii ale fascismului?

Nici de mentalitatea de tip comunist nu v-ati descotorosit! Toti traiti aceeasi viata, petreceti la fel, vorbiti la fel, simtiti la fel, vreti aceeasi pereche de blugi din mall, vreti aceeasi masina scumpa care sa va conduca acasa, dar, daca indrazneste cineva sa vrea altceva, atunci imediat il ostracizati! De ce sa se imbrace altfel, de ce sa aiba alte obiceiuri, cum adica are parul albastru, de ce nu primeste popa cu boboteaza, de ce merge cu bicicleta si nu cu masina, cum isi permite sa nu fie de acord cu acelasi lucru cu care suntem cu totii, de ce mai comenteaza daca a refuzat sa voteze ?

Noi am venit aici, calcand peste modestia voastra comuna, pentru a va da o lectie! Pentru a va spune ca mai aveti multe de invatat despre acceptare, despre toleranta, despre multiculturalism, despre convietuirea pasnica intre indivizi diferiti, despre faptul ca nu toti suntem crestini, despre faptul ca vrem sa devenim oameni, nu romani, turci sau alte natii! Aveti inca multe stereotipuri de distrus, multe prejudecati de depasit, si inca un lucru de invatat: Munca NU te face liber, liber devii doar atunci cand toti cei din jurul tau vor fi deja liberi, si nimeni nu poate fi liber intr-o societate care tinde ba inspre fascism, ba inspre comunismul de tip bolsevic!

Viva Antifa!