FEDERATIA ANARHISTA SI ANTIFA IASI CATRE MEDIA

Anul acesta, doar BZI si TvrIasi s-au aratat interesate de marsul ANTIFA!

La un moment dat isi facusera aparitia si cei de la ANTENA1, sora urata a ANTENEI 3, post pe care, in urma cu cateva saptamani, cuvantul "anarhie" a fost asociat, IN PREMIERA IN ISTORIA IDEILOR POLITICE, cu boala, cu pandemia, cu dezastrele naturale, pe langa asocierile clasice cu haosul samd. Toti am refuzat sa le dam interviuri. Nu poti sa dezinformezi tot anul cu privire la anarhism, si la sfarsitul anului sa vii la o demonstratie la care participa anarhisti si sa pari Mantuitorul Media, care va reda imaginea reala a idealurilor antifa si a mijloacelor anarhiste de actiune.

Suntem constienti de faptul ca opinia publica nu exista, opinia media da! Opinia publica este o inventie (cel putin in tarile din fostul bloc sovietic), o inventie prin care se justifica si se promoveaza oligarhia, sub umbrela parlamentarismului, a democratiei! Asadar, daca opinia media nu ia o pozitie ferma fata de combaterea fenomenului rasist si xenofob din societate, va ajunge sa fie mana dreapta a Fascismului! Deja este mana dreapta a Capitalismului!

Fata de postul de stiri TVR Iasi, unii dintre noi s-au aratat foarte reticenti! Aceasta atitudine este justificata de faptul ca am intalnit unii colaboratori ai TVR Iasi care au facut declaratii rasiste! Nu invinuim TVR Iasi pentru ca are astfel de angajati, sau colaboratori, intrucat nu putem sti daca lucreaza cu acesti oameni, stiind ca ei sunt rasisti, sau daca acest fapt nu le era cunoscut.

Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi isi declara multumirea fata de Tvr Iasi pentru stirea prezentata in cadrul Jurnalului Regional! Spunem "cei mai multi", pentru ca nu toti au vazut inca acel material prezentat. Nu consideram ca ne-a facut noua o favoare, prezentand actiunea noastra intr-un mod obiectiv (mai ales avand in vedere faptul ca a prezentat un interviu cu o activista, si doua interviuri cu doua persoane de pe strada). Consideram ca a facut tuturor celor discriminati o favoare, si ca acesta este un exemplu pe care media ar trebui sa il urmeze. Bineinteles, este o utopie! Media va vana intotdeauna spectaculosul, extraordinarul, PROFITUL, nu reprezentarile idealurilor unor tineri, mai ales daca acestea nu se incadreaza in tiparul societal!

Am fost mirati ca ne-au sunat cei de la BZI, nu pentru ca am sti ceva despre BZI, ci pentru ca unul dintre noi a vorbit cu un angajat al BZI, inca de cand s-a inceput organizarea demonstratiei, insa acesta a refuzat orice colaborare cu noi, facandu-si clara atitudinea de superioritate fata de "niste unii care nu au ce face acasa." Ne bucuram totusi ca ne-a sunat cineva de acolo, si ca articolul scris este unul care nu se afla intr-o pozitie contradictorie fata de declaratiile noastre, asa cum se mai intampla pe la unele ziare. EVENIMENTUL DE IASI, de exemplu, care a indraznit anul trecut, sa scrie o "declaratie" intr-un mini-articol, declaratie pe care nu a dat-o nimeni. E vorba despre scrisul DICTATURA IGNORANTEI, de pe un perete de pe Stefan Cel Mare, stiu ei mai bine!

Viva Antifa!