MARS ANTIRASIST-ANTIFASCIST IN PIATA AMERIKIS din ATENA, 24 Februarie, ora 18.00


PIETE SI SPATII PUBLICE DESCHISE TUTUROR!
FARA DISCRIMINARI SOCIALE!

Nici un rasist si nici un fascist nu va defini ce oameniau dreptul de a locui impreuna in cartiere, de a sta in piete sau de a se plimba pe strazile orasului

Nici o aprobare fata de politicile rasiste ale statului impotriva imigrantilor

Nici o toleranta fata de gastile fasciste-rasiste

TOATA LUMEA LA MARSUL DIN PIATA AMERIKIS!
Miercuri, 24 Februarie la 18.00

SOLIDARITATE CU IMIGRANTII

anarhisti, anti-autoritari, antirasisti, antifascisti, din cartierele Atenei

SOLIDARITATE CU IMIGRANTII!

A existat un efort al unui "grup de cetateni" fascist format de rasisti si nazisti de extrema dreapta, cu politia in rolul principal, de a stabili un fel de Apartheid in piata din Agios Panteleimonas. Acum, un nou experiment rasist se incearca in Plateia Amerikis (Piata Amerikis). In acest cartier, unde localnici si imigrati traiesc impreuna de ani de zile, coexistand in viata lor de zi cu zi, pe strazi, in scoli, in piete si in spatii publice, rasistii si statul incearca sa creeze artificial un teren de brutalitate rasista si ocupare politieneasca.

In realitatea crizei politice, sociale si financiare, statul si patronii lanseaza un atac impotriva intregii societati, intensificand exploatarea si opresiunea. Imigrantii si refugiatii, ca partea cea mai saraca si mai exclusa a societatii, sunt cei asupra carora se concentreaza atacul in cel mai crud mod: multi sunt ucisi la granite, inchisi in tabere de concentrare, torturati in sectiile de politie. Traind in tara, se confrunta cu cea mai salbatica exploatare din partea patronilor. Si sunt ostatici ai politicilor anti-imigrationiste ale statului grec care ii imparte in "legali" si "ilegali". Un exemplu perfect este noul proiect de lege cu privire la cetatenie, care defineste ce copii au drepturi si ce copii nu! Justificand astfel represiunea si vanarea refugiatilor si imigrantilor fara acte in timp ce promoveaza incorporarea unui numar mic de imigranti sub conditiile pe care ei le impun.

In acest context, statul are tot interesul sa raspandeasca rasismul in cadrul societatii. Printr-o campanie rasista realizata de media, statul incearca sa forteze "unitatea nationala pentru salvarea economiei grecesti" si tinteste imigrantii ca "amenintare asupra sigurantei si stabilitatii" pentru a cultiva frica, diviziunile de clasa si canibalismul social, astfel ca in conditii de saracie, oprimatii vor fi intorsi unul impotriva celuilalt, impotriva celor mai oprimati dintre noi si nu impotriva adevaratului inamic: statul si patronii care ne jefuiesc vietile. In acest fel, statul intensifica represiunea politiei pentru a forta politicile sale anti-sociale, in special dupa revolta din Decembrie '08 cand localnici, refugiati ;i imigranti s-au intalnit pe baricade, dand doar o imagine a viitorului cu care vor trebui sa se confrunte patronii. Statul insusi cultiva grupuri rasiste prin politicile sale si le sustine prin fortele sale oficiale de represiune. Asta s-a intamplat in cartierul Agios Panteleimonas, unde politia a acoperit blocarea unui loc de joaca, incendiile asupra locurilor de rugaciune ale imigrantilor musulmani, atacuri in care imigranti au fost batuti si injunghiati de rasisti. Aceste grupuri rasiste sunt prezentate ca "comitete ale cetatenilor localnici" pentru ca statu sa dea imaginea brutalitatii politiei impotriva imigrantilor ca fiind "o cerere populara a societatii". Si foloseste de asemenea aceste grupuri pentru a ataca oameni si spatii de lupta sociala care lupta in solidaritate si impotriva fascismului.

La mijlocul lui Decembrie '09, un grup de "cetateni", in mare parte membri ai partidului de extrema dreapta LAOS, au aparut in Plateia Amerikis, cerand ca locul sa fie "curatat si evacuat". Adunarea lor s-a terminat fara victorie, iar Th.Plevris, un membru fascist al LAOS in parlament, a plecat imediat, cand zeci de oameni au venit in piata si au declarat ca rasistii si mizantropii nu sunt bine primiti in cartier. Acest efort de a stabili o atmosfera de ura a fost prezentat si in ziarul "Eleftherotypia", presupus ziar progresist. Intr-un articol publicat la 31 Decembrie '09, sub un titlu care spunea ca Plateia Amerikis este "o bomba pe cale sa explodeze", o imagine falsa a cartierului este prezentata iar motivele reale ale rasistilor sunt ascunse de un discurs despre probleme de curatenie si degradare ale zonei. Conservatori de extrema dreapta si neo-nazisti, cu binecuvantarile politiei, cred ca pot transforma acest cartier multicultural al Atenei, unde localnici si imigranti au o traditie de viata traita impreuna, intr-un spatiu de intoleranta si ura rasiala. Ei cred ca li se va permite sa atace refugiati si spatii de auto-organizare si lupta sociala (centre sociale, squat-uri, parcuri).

Niciodata! La fel ca in fiecare cartier, localnici si imigranti, suntem oameni care traim impreuna in fiecare zi, la locurile de munca, in scoli, in piete. Avem aceleasi probleme (somaj, exploatarea muncii, viata devastata intr-o inchisoare urbana, fara suficiente spatii verzi sau libere, fara control sau represiune). Si vom lupta impreuna pentru o lume a egalitatii, avand solidaritatea ca arma si ca dusman unic doar dusmanii libertatii tuturor oamenilor.